Följande typer av foton och film kan vi hantera:

  • Diabilder. Dessa kan digitaliseras av oss så länge de sitter i en standardram på 50x50mm och har en maximal storlek på 36x25mm centrerat i ramen (standardstorlek). Större bilder beskärs till 36x25mm. Har du diabilder som inte sitter i någon ram tar vi endast emot dem om de är av nämnda standardstorlek, och då tillkommer en avgift på 3kr/bild. För skanning av dia i mellanformat vänligen kontakta oss för offert.

  • Negativ. Vi tar emot och skannar "vanliga" 35mm-negativ (även kallad 135-format), samt APS 24mm (även benämnd IX240). Har du hela rullar av framkallad film hanterar vi dessa. Både färg och svartvit film går bra. Oframkallad film tar vi inte emot. Vi förbehåller oss rätten att inte skanna negativ som exempelvis har limrester som inte enkelt går att få bort och därmed riskerar att skada våra maskiner. Pappersbitar på negativen klipper vi eller tar bort på annat sätt. Självklart klipper vi inte i själva bilden. Man kan inte välja ut bara enstaka bilder från en remsa. Detta eftersom vårt förfarande gör att vi skannar samtliga bilder på negativremsan, och om vi bara kan fakturera för vissa av dem skulle vi behöva ta ett betydligt högre pris per bild. Bilder som är helt svarta tar vi dock inte betalt för. För skanning av mellanformat (upp till och med 6x12cm) och storformat (större än 6x12cm) ber vi att ni kontaktar oss för offert.

  • Pappersbilder. (Framkallade foton på papper, även kallade påsiktsbilder eller papperskopior). Dessa tar vi emot i storlekar upp till A4-format. Mot en extra kostnad av 2kr/bild skannar vi även baksidan av korten. Om fotot suttit inklistrat i pärm är det viktigt att baksidan är fri från limrester, eftersom detta annars riskerar att skada vår utrustning. Hela pärmar med inklistrade kort tar vi i dagsläget inte emot. Vi tar inte heller emot foton som sitter i ram.

  • Dokument. Dessa hanterar vi så länge storleken inte överstiger A4-format. För priser, vänligen kontakta oss för offert.